Pianoschool - Jubileumconcert

Rate this item
(25 votes)

Pianisten-Cocktail en "Le Carnaval des animaux". Door de leerlingen en docenten van Pianoschool Apeldoorn en gastmusici.

Jubileumconcert - Pianoschool Apeldoorn 5-JAAR
Datum: 25 juni '16
Tijd: 13.30 uur & 16.00 uur
Locatie: Theater Orpheus (Hanoszaal)
Toegang: Volwassenen (€13,50)
Kinderen/jongeren (€8 euro)
Leerlingen tot 18 jaar PSA (€5,-*)
Leerlingen vanaf 18 jaar PSA (€10,-*)
(*vraag naar de voorwaarden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
Kaarten verkrijgbaar via: www.orpheus.nl

Meline Yeghoyan richtte in 2011 Pianoschool Apeldoorn op met de hoop om 10 á 15 leerlingen les te mogen geven en haar passie voor de piano met hen te delen. Sinds de oprichting groeide de Pianoschool Apeldoorn uit tot een organisatie met meer dan 200 leerlingen en 8 docenten op 6 locaties in Apeldoorn.

Dit jaar viert Pianoschool Apeldoorn het 5-jarig jubileum in Het Theater Orpheus.

Podium voor Kinderen

Dit concert is tevens een initiatief van het project "Podium voor kinderen" dat in 2014 door Pianoschool Apeldoorn is opgezet met als doel bijzondere optredens te organiseren op grote podia waar de kinderen en jongeren in de schijnwerpers staan. Met deze projecten leren de leerlingen zich te presenteren voor groot publiek en komen op een bijzondere manier in contact met de wereld van de klassieke muziek.

De 25 leerlingen, 8 docenten en 5 gastmusici w.o. Arthur Ornee (viool), (dwarsfluit), (klarinet), (slagwerk) zullen het bekende werk van C. Saint-Saëns "Le Carnaval des animaux" in een bijzondere bewerking van M.Hofbauer ten gehore brengen.

Le Carnaval des animaux (4 tot 8 handen)

Het originele werk van Saint- Saëns uit 1886 "Le Carnaval des animaux" is een 14- delige compositie voor een klein orkest waarin de karakters van de dieren heel mooi en grappig worden weergegeven. Van deze compositie heeft een Duitse componist M.Hofbauer een bijzondere bewerking gemaakt, bedoeld voor 2 piano's, 4 tot 8 handen en een aantal solo-instrumenten, waarin het 11de deel "Pianisten" wordt omgetoverd naar een "Pianisten-Cocktail" en een zeer verrassend en indrukwekkend karakter krijgt.

Kortom, een onvergetelijke muzikale beleving voor jong en oud! Kom en geniet van een prachtige middag en een bijzonder concert.