Gila Buck

Gila Buck

Pianodocent en uitvoerende Pianiste

Gila Buck (1978) komt oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland (Ulm, Beieren) en woont tegenwoordig in Enschede.

Vanaf haar vijfde levensjaar heeft Gila een zeer brede muzikale vorming mogen ontvangen; muzikale basisontwikkeling, gevolgd door blokfluitlessen, koorvorming, ensemblelessen en lessen in elektronisch orgel. Haar liefde voor muziek ging als een rode draad door haar leven.

Tijdens optredens en als prijsdrager van concoursen ontdekte zij al jong dat ze haar thuis voelde op het podium en haar hobby tot beroep wilde maken. Als kind gaf ze in haar rijke fantasie al denkbeeldig muzieklessen en op haar 13de schreef ze in haar dagboek:'wellicht ga ik later in Enschede muziek studeren'.

In 1999 heeft haar passie voor muziek, haar naar Nederland gebracht, toen het enige land in Europa waar je Hammondorgel kon studeren. Al gauw miste ze tijdens haar lichte muziek-studie aan het ArtEZ conservatorium, de klassieke muziek, waarmee zij opgegroeid is en stelde alles in het werk om een unieke studiecombinatie te mogen volgen om zo een brug te slaan tussen twee werelden. Gila werd ontdekt door concertpianist Marius van Paassen die haar begeleid heeft naar toelating voor hoofdvak piano klassiek - een droom van haar ging in vervulling!

Gila heeft zowel klassieke als lichte muziek diploma ontvangen voor docerend musicus en heeft in 2004 haar pianomethodiek examen met cum laude behaald. Tijdens haar eindexamens heeft zij opgetreden met o.a. jazzcombo, gospelkoor en naast werken van klassieke componisten heeft ze haar eigen composities 'Sela' en 'Life changes quickly' uitgevoerd.

Parallel aan haar conservatoriumstudies heeft Gila vanaf 2000 met veel enthousiasme haar creatieve vaardigheden in het lesgeven ontwikkeld en heeft ruime ervaring opgedaan als pianodocente, zowel op de muziekscholen Bad Bentheim, Borne en Hengelo als in haar privé-lespraktijk. Verder is Gila muzikaal leider en uitvoerend pianiste bij wandeltheater Dolorosa, waar haar passie voor muziek samenkomt met haar fascinatie voor kunst, theater en dans.

In de afgelopen jaren heeft Gila haar gespecialiseerd in het geven van intuïtieve pianoconcerten onder de naam LuisterTonen, waarbij de muziek geheel geïmproviseerd wordt vanuit haar innerlijke bron van inspiratie in het moment ontstaat, in contact met mijn luisterpubliek.

Het belangrijkste van muziek maken vind Gila dat je in verbinding met je hart speelt, zodat je eigen muzikale verhaal of een bestaand muziekstuk echt tot leven komt. Heel graag geef zij haar liefde voor muziek door aan haar leerlingen.

Sinds 2017 is Gila werkzaam bij Pianoschool Apeldoorn. "Ik kijk ernaar uit om jullie bij Pianoschool Apeldoorn te ontmoeten en te begeleiden op uw/jouw unieke muzikale weg!"