Ella Kamerich

Ella Kamerich

Pianodocent en uitvoerende Pianiste

Ella Kamerich (1992) begon op haar zevende met pianolessen aan de muziekschool Oost-Gelderland in Doetinchem, waar ze les kreeg van Herbert Tangelder en Hans-Erik Dijkstra.
In 2009 werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Een jaar later begon ze daar haar bachelor opleiding bij Frank Peters, waarvoor ze in 2014 haar diploma behaalde. Op dit moment studeert ze verder in de master klassieke muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Tijdens haar studie kreeg Ella les van o.a. Frank van de Laar en Sepp Grotenhuis en volgde ze masterclasses bij Juris Zvikovs, Willem Brons en Miquel Henriques. Daarnaast volgde ze lessen in liedbegeleiding bij Marien van Nieukerken. Ze speelt graag kamermuziek en vormt een vast duo met sopraan Maike van der Wiel. Daarnaast werkt ze graag samen met studenten van de afdeling muziektheater. Ella heeft als begeleider concerten gegeven met o.a. het Arnhems Kinderkoor en Studentenkoor Zwolle. Op dit moment is ze repetitor bij het Oosterbeeks Kamerkoor.

In 2014 is Ella haar eigen pianopraktijk begonnen in Arnhem, waar ze met veel plezier lesgeeft. Sinds mei 2016 is Ella in dienst bij Pianoschool Apeldoorn. Ze vindt het erg belangrijk dat de leerlingen plezier hebben in het pianospelen en dat ze leren zelfstandig te werken.