Mane Hakhverdyan

Mane Hakhverdyan

Pianodocent en uitvoerende Pianiste

Hallo, mijn naam is Mane Hakhverdyan. Ik ben afkomstig uit Armenië en ik woon in Borne. Al voor mijn zevende gaf ik denkbeeldig concerten. Mijn moeder zag al een jonge pianospeelster in mij en heeft me daarom ingeschreven voor lessen. Ik was overal piano aan het spelen. Ik begon mijn muzikale scholing op zevenjarige leeftijd op een regionale muziekschool in Armenië. Tijdens mijn studie jaren heb ik veel concerten gegeven en mee gedaan in verschillende concoursen. Na zeven jaar studie heb ik mijn studie voortgezet op een gespecialiseerde muzikale universiteit in de Sovjet Unie. Deze studie duurde vier jaar. In 2008 ben ik toegelaten op het Artez Conservatorium in Enschede, waar ik vier jaar gestudeerd heb en in 2012 heb ik mijn diploma "Klassieke Muziek" behaald. Sinds 2005 geef ik pianolessen.
Sinds 2009 werk ik binnen Muziekschool Borne en sinds 2015 bij Pianoschool Apeldoorn waar ik pianolessen verzorg. Daarnaast ben ik ook bezig met de begeleidingen van verschillende koren.

Het mooie aan mijn instrument vind ik dat ik mijn emoties zonder woorden kan uitdrukken en ik vind het een prachtig instrument om te spelen. Mijn specialiteit is klassieke muziek. Daar kan ik mezelf erg goed in vinden.

Mijn favoriete componisten zijn Beethoven, Chopin en Bach.

Mijn mooiste momenten zijn toch de momenten waarop ik zie dat mijn leerlingen succes boeken. Wanneer ik zie dat ze zelfstandig muziek kunnen maken, dat maakt me erg blij. Ieder mens is uniek. Ieder mens leert anders. Daarom vind ik het erg belangrijk om voor iedere leerling een bijpassende aanpak te hanteren. Door de jaren heen heb ik een mix van twee verschillende methodes weten te creëren. Het speelse van hier en het gestructureerde van mijn eerdere studies zorgen voor leerzame en erg waardevolle lessen. Tijdens mijn lessen houd ik rekening met het tempo van de leerlingen zodat zij zich op hun gemak voelen, de mogelijkheid hebben om zich optimaal te ontwikkelen en het plezier van pianospelen ervaren.