Katerina Bronkhorst-Gorkunova

Katerina Bronkhorst-Gorkunova

Pianodocent en uitvoerende Pianiste

Katerina Bronkhorst-Gorkunova, afkomstig uit Kazachstan (voormalige Sovjet Unie), kreeg vanaf haar zevende pianolessen op een speciale muziekschool , waar ze 8 jaar heeft gestudeerd. Hierna ging ze naar het Tchaikovsky muziekcollege om haar muzikale vorming professioneler voort te zetten, waar ze vier jaar solo concerten heeft gegeven, daarnaast begeleide ze opera solisten en andere instrumenten. Tevens was ze pianist in een moderne christelijke band. Aan het eind van haar studie kreeg ze een speciaal diploma “het Rode Diploma” vanwege haar hoge cijfers.

Daarna besloot ze om een studie als tolk te volgen aan de Suleyman Demirel University. Hier leerde ze onder andere Engels, Turks, Hebreeuws en Latijn. Tegelijkertijd gaf ze muziek lessen aan kinderen met verschillende nationaliteiten op een internationale school. Hier ontwikkelde Katerina interesse om andere muziek methoden naast de Russische methode te leren kennen. Ze stuurde haar opnames naar de Verenigde Staten. In 2008 werd Katerina uitgenodigd door Samuel Holland, om haar studie voort te zetten aan de Southern Methodist University in Dallas (Texas) en haar opleiding tot concertpianist en pedagoog te vervolgen. Ze studeerde bij Carol Leone (Associate Professor and Head of Piano at SMU). Naast piano college was haar bijvak orgel bij Dr. Palmer. Ze werd assistent leraar van Dr. Catharine Lysinger waardoor ze les kon geven op de universiteit. Ze vond haar weg in de muziekwereld van Amerika, maar een Nederlandse man bracht haar uiteindelijk naar Nederland.

Terwijl ze de Nederlandse taal aan het leren was, gaf ze Russische les en muziek les, ook begeleide ze het zangkoor Zemorah. Samen met Berenda Brouwer vormde ze een duo(piano /zang). Begin 2011 las ze een artikel over de Pianoschool. De visie van Pianoschool Apeldoorn sprak haar erg aan. Hierop besloot ze om te solliciteren. Er was direct een muzikale klik tussen Meline en Katerina, mede doordat ze dezelfde muzikale achtergrond hebben. In september 2011 begon ze les te geven voor de Pianoschool op basisschool de Diamant. Dit was de tweede leslokatie na de Passe-Partout. Na een jaar les gegeven te hebben ging ze met zwangerschapsverlof. Vanaf september 2013 geeft ze met veel plezier weer les op de leslocatie Montessorischool Passe-Partout.

Haar drijfveer in het lesgeven is om te merken dat haar leerlingen zich ontwikkelen en daarnaast het plezier behouden in het piano spelen. Ook ziet ze graag dat haar leerlingen door het piano spel, vaardigheden als discipline onder de knie krijgen. Haar hobby’s zijn lezen, schilderen en het borduren met lint. In haar vrije tijd is ze hoofdzakelijk bezig met het opvoeden van haar dochter Sofia.