Mignon Gotzsch

Mignon Gotzsch

Pianodocent en uitvoerende Pianiste

Mijn naam is Mignon Gotzsch en ik ben Zeeuwse van origine. Op mijn zevende ben ik begonnen met pianospelen. Mijn eerste lessen kreeg ik van mijn moeder, zij is ook pianodocente en één van mijn grote voorbeelden wat lesgeven betreft. Al gauw kwam ik terecht bij pianist Ton Hartsuiker in Utrecht en van hem heb ik gedurende mijn hele middelbare schooltijd les gekregen. In deze periode heb ik meegedaan aan verschillende Nederlandse muziekconcoursen zoals De Rotterdamse Piano 3 daagse, Prinsese Christina Concours en het Inter-Provinciale Muziekconcours, waar ik respectievelijk de 1e prijs, de Donemusprijs en de 2e prijs won.

Vanaf mijn 17e ben ik gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij pianist David Kuyken. Hier heb ik mijn man Arthur ontmoet, hij is violist en hij is ook de reden waarom ik naar het oosten van het land ben gekomen; Arthur won een baan bij Het Gelders Orkest en ik heb me na het afstuderen van mijn Master in 2010, gevestigd als pianodocente in Arnhem.

Inmiddels wonen Arthur en ik (en onze twee poezen) in Loo, een mooi dorpje in de buurt van Arnhem. Ik geef één dag aan huis les en vier dagen les aan De Pianoschool Apeldoorn. Daarnaast geef ik regelmatig concerten samen met zangeres Leonore van Sloten, met wie ik al ruim 10 jaar het Duo Thaleia vorm. Ik vind het belangrijk om mensen in aanraking te laten komen met klassieke muziek, om ze te laten voelen wat deze prachtige muziek je kan geven. Dit probeer ik tijdens een concert over te brengen, maar ook tijdens mijn pianolessen. Muziek luisteren, leren begrijpen en spelen is een hobby voor het leven. De Pianoschool draagt dit idee ook uit en daarom voel ik me zo op mijn plaats op deze school.