Meline Yeghoyan

Meline Yeghoyan

Directeur | Pianodocent en uitvoerende Pianiste

In Moskou (Rusland) zette zij haar muziekopleiding voort aan de Central Special Music School voor getalenteerde kinderen, die verbonden is aan het bekende Tchaikovsky Conservatorium. In Moskou gaf Meline samen met haar zus regelmatig pianorecitals in de bekende concertzalen.

In 2009 heeft Meline haar masteropleiding als uitvoerend musicus en pianodocent aan de Messiaen Academie van het ArtEZ Conservatorium met cum laude afgerond. In augustus 2010 heeft zij haar masteronderzoek over het ontwikkelen van pianotechniek met succes gepresenteerd en haar diploma met de titel “Master of Music” behaald. Tijdens haar opleiding kwam ze regelmatig in aanraking met toonaangevende (gast)docenten uit de internationale beroepspraktijk. Na haar studie heeft Meline zich verder verdiept in de docentschap.

In maart 2011 heeft zij Stichting Piano Onderwijs Nederland opgericht met als doel om zoveel mogelijk kinderen en ouders in aanraking te brengen met (klassieke) muziek.

Zo is zij sinds 2011 de oprichtster en directeur van Pianoschool Apeldoorn, een school die in nauwe samenwerking met de basisscholen in Apeldoorn pianolessen verzorgt op hoog niveau.

Sinds 2012 is Meline actief betrokken bij de Vooropleiding Klassiek en Jong Talen afdeling van het ArtEZ Conservatorium als correpetitor. Meline treedt regelmatig op als solopianiste, pianoduo, in kamermuziek ensembles en als correpetitor bij diverse concours en concertenzalen.

In de loop van de tijd heeft Meline de artistieke identiteit in haar muzikale expressie en visie getoond. Als beroepsmuzikant verdiept en ontwikkelt zij zich in haar muzikale kennis en inzicht d.m.v. muziekliteratuur, theoretische en muziekhistorische achtergronden en het onderzoeken van de stilistische eigenschappen van haar brede solo, kamermuziek en duo repertoire.